Ostravice – Praha – Nehvizdy, zpáteční

U bráchy v garáži se válejí mé nové zimní pneu (+ poklice + šrouby), takže jasně, zřetelně a pravdivě – musím do Nehvizd! Za sebou mám dvoutýdenní přemlouvání mamky, aby se taky odvážila vyrazit do světa, nepojedu tedy sama. Jako správné vesničanky chystáme domácí vajíčka a klobásky. V plánu ještě bylo králičí maso, ale dotyčný získal nějaké dny k dobru, protože se nenašel nikdo, kdo by jej praštil. Mamku bolí ruka a já, já bych byla pro udělení milosti, nanejvýš pro pár dnů veřejně prospěšných prací.

Cesta probíhá v pohodě. Preventivně jsem vložila usb s cz, vlastně s cs hity, ať mamku neurážím svým pochybným hudebním vkusem a zavázala jsem se dodržovat rychlost na D1, protože se údajně měli vracet závodníci z Diamond Race. Za Brnem mi došla trpělivost s nabíječkou mobilu, která nenabíjela, a u první pumpy jsem si koupila jinou, fungující. Btw. Diamond Race nikde. Takže slušný čas a už jsme Za Humny, a to přesto, že se mě na posledním kruháči mamka snaží zmást a naviguje mne dost přesvědčivě (i když neúspěšně) do jiného výjezdu 🙂

Filípek nám přes celkem pokročilou dobu představuje zásadní místa svého pokoje a  pak předvádí svůj do dokonalosti vybroušený kousek Dovedu si hrát s vláčkem celou věčnost. Jako teta Janushka požívám velké důvěry a můžu si půjčit dva vagónky a jezdit taky. No ale každá sranda někdy končí a Fífa jde spát. Čteme o netopýrech, o pytlákovi, o zachráněných koťatech kočky Mícy a pak už opravdu jen pusa před spaním. My jdeme spát o něco později. Mamka získává odhlučněnou pracovnu – jsme v bezpečí.

00014Druhý den okamžitě s Fífou vyjíždíme podle jízdního řádu, pak ale přesedáme do auta, směr Hrad. Tam jsme natrefili na biskupa, který s motorkářema ukončoval sezónu a pak si pamatuji jen kameny drncačky 🙂 Fifa usíná už v autě, brácha doma na gauči, mamka ve své přidělené komnatě, Soňa vytrvale poletuje v kuchyni, já vše pozoruji.

Ještě ten večer odjíždíme domů. Mamka po párhodinové hře amerického žolíka, ve kterém ji ti nevychovanci nenechali vyhrát a já po párhodinové hře s „pipinkou Filípkem“. Už teď se mi po něm stýská, takže uvažuji. Máme nějaké to volno o podzimních prázdninách?